Assist2net
 
 
Du er her:Forside-Tilstander og Behandlinger-Arrkorreksjon

Arrkorreksjon

Arr er det synlige resultatet etter sår som har grodd. Arr kan være resultat av tidligere skade eller kirurgi. Dårlig tilheling og ugunstig retning på arrlinjen kan bidra til arr som er svært synlige og et «blikkfang» i ansiktet man ser daglig. I ansiktet kan arr vanskelig tildekkes, og det er derfor et mål at arr skal bli så lite synlig som mulig, og at retningen på arret glir naturlig inn i hudens linjer. Det er mange moderne muligheter for korreksjon av et arr (laser, fillere, fetttransplantasjon). Hvorvidt et arr i ansiktet kan bli bedre ved kirurgisk arrkorreksjon krever god kunnskap om ansiktets anatomi og lang klinisk ansiktskirurgisk erfaring. I de fleste tilfeller er det ønskelig at et arr har «modnet» i 6-12 måneder før arrkorreksjon utføres, da dette gir et mere forutsigbart resultat.

Av Helge Risheim, overlege og tannlege, avdeling for maxilofacial kirurgi, oslo Universitetssykehus, Ullevål

Forberedelse før operasjon
Operasjonsdagen skal du om ikke annet er avtalt være fastende 6 timer før oppmøte, og møte uten sminke og neglelakk.

Hva du kan forvente
Før operasjon vil kirurgen tegne opp og markere hvordan arret skal fjernes, og hvordan evt. plastikker i ansiktshuden skal utføres. De fleste arrkorreksjoner i ansikt kan utføres i lokalbedøvelse. Sårene lukkes med fine sting som vanligvis fjernes etter 5-7 dager. Du må unngå sterk soleksponering av arret de første 6 måneder, samt benytte en hudfarget plastertape over arret de første uker.

Resultater
Det vil alltid bli en ny arrlinje som til å begynne med er rødere enn omgivende hud. Det endelige resultatet av arrkorreksjon ser du således ikke får etter 3-6 måneder når arret har «modnet».
Copyright 2014 Norsk forening for Maxillofacial kirurgi - E-post: maxillofacialkirurgi@gmail.com Webdesign og webutvikling av A2N Digitalbyrå/ Reklamebyrå
 
 
Dine Logo