Assist2net
 
 
Du er her:Forside-Tilstander og Behandlinger-Ansiktsløft

Ansiktsløft

Ansiktsløft/facelift er fortsatt gullstandarden for kirurgisk reversering av aldersforandringer i ansiktet Tilsvarende gjelder for asymmetrier og endringer i ansiktet som er et resultat av skade eller tidligere kirurgi. Den største fordel med ansiktsløft , fremfor andre behandlinger er at den underliggende årsak til aldersforandringene blir behandlet. Slapp muskulatur under huden strammes opp, og overliggende hudrynker fjernes/reduseres. Tilsvarende kan man korrigere for asymmetrier og ujevnheter som er et resultat av ulykker og tidligere kirurgi.
For å oppnå et naturlig resultat er det viktig med detlajekunnskap om ansiktets anatomi, samt bred erfaring i ansiktskirurgi. Et ansiktsløft er ikke en standardprosedyre som kan benyttes på alle pasienter, men må tilpasses individuelt. Det er viktig at du har tenkt grundig igjennom hvilke områder i ansiktet du ønsker forbedret, slik at behandlingen kan tilpasses dette. I noen tilfeller vil du kanskje være best tjent med en kombinasjon av flere prosedyrer for å korrigere den defekten du har.


Av Helge Risheim, overlege og tannlege, avdeling for maxilofacial kirurgi, oslo Universitetssykehus, Ullevål

Typer ansiktsløftning/facelift
Ansiktet består av ulike vevslag. Ansikts-skjelettet utgjør rammeverket for ansiktets bløtvev. Ved å gjøre en korreksjon av ansiktskjelettet kan man endre ansiktets utseende. Et ansiktsløft , som strammer muskel-lag og hud, vil ikke endre ansiktets utseende, men bidra til en glattere hud og evt. korreksjon av asymmetrier etter tidligere skade.

Dersom man bare strammer hudlaget for å glatte ut rynker (hudløft/mini facelift), vil dette ofte gi et noe unaturlig resultat, og fremfor alt et mindre holdbart resultat. Ved at man både strammer muskel-laget og overliggende hud (SMAS-lift) oppnår man en mer naturlig korreksjon, og et mer langvarig resultat.

Ofte kan man med fordel gjøre kombinerte kirurgiske prosedyrer for å oppnå ønsket resultat. Dette kan være samtidig ansiktsimplantater, fett-transplantasjon, arrkorreksjon. Rekonvalesenstiden blir uansett den samme.

Forberedelse før operasjon
Operasjonsdagen skal du om ikke annet er avtalt være fastende 6 timer før oppmøte. Du skal møte usminket. Ta på lett og ledig tøy. Du må han noen som kan være sammen med deg det første døgnet etter operasjon.

Hva du kan forvente
Snittene i huden blir plassert i naturlige hudfolder foran øret og opp i tinningsregionen, samt bak øret og opp i hårfeste . Muskulaturen strammes og huden tilpasses slik at den ligger naturlig over det nye, strammere underlaget.

Du vil få en relativt stor bandasje for å unngå blodansamlinger under huden, samt beskytte de relativt lange sårlinjene rundt ørene. Dagen etter operasjon kommer du tilbake for bandasjeskift og kontroll av sårene. Blåmerker og hevelse er normalt etter et ansiktsløft. Det er her store individuelle variasjoner, men vanligvis vil man være tilbake i arbeid/sosiale aktiviteter innen to uker.

Det vil ta flere måneder før absolutt all hevelse er borte, og det endelige/varige resultatet vises. Et ansiktsløft stoper ikke aldringsprosessen, men du vil alltid se mye yngre ut enn hva du ville ha gjort om du ikke hadde gjort et ansiktsløft.

Copyright 2014 Norsk forening for Maxillofacial kirurgi - E-post: maxillofacialkirurgi@gmail.com Webdesign og webutvikling av A2N Digitalbyrå/ Reklamebyrå
 
 
Dine Logo